Små vinster kan bli stora pengar

|For English, keep scrolling]

Efter tio år i finansindustrin sökte Steven Barlow förändring. Steget från den världen till entreprenörskap var faktiskt förvånansvärt kort eftersom Steven ägnat år åt värdering av bolag och affärsmodeller. Han bröt upp från sitt liv i New York och flyttade till LA, där han snart sprang på tre gamla kompisar. De tre hade lämnat Merrill Lynch för att starta ett nytt företag inom tjänstesektorn, och dessutom gjort det med fokus på den koreanska marknaden. Bolaget hette Kallpod och Steven fann sig snart vara ansvarig för den amerikanska lanseringen.

Kallpod är en ”button that empowers people” i restaurangmiljöer. Inget mer väntande på notan eller servitörens uppmärksamhet. Vill du beställa något eller betala, trycker du helt enkelt på den Kallpod-dosa som ditt bord är utrustat med och samtidigt för servitören en signal till ett uppkopplat armbandsur.

Idén är enkel men effektiv. Steven berättar över en vegansk lunch i LA om hur Kallpod ökar en restaurangs genomsittsbeställning med 10% (främst alkohol och desserter) och tiden för en måltid går ned från i genomsnitt 75 minuter till ca 60 minuter. Samtidigt kan personalen minskas med ca 20% så investeringen på $10-$20 per dosa och månad är enkel att räkna hem. Utmaningen för Steven och hans team är att nå en bred marknad. Införsäljningsarbetet tar tid och varje kund ger endast en liten vinst. Hur värdeskapande produkten än må vara måste den nå rätt ögon och öron, vid rätt tid, för att bli en framgång som ger stora vinster. Vem vet, kanske kan den här bloggposten vara ett steg på vägen?

-

After ten years in banking, Steven Barlow was seeking new challenges. To take the step into entrepreneurship was actually not that hard, considering he had spent his career valuing companies and business ideas. Steven gave up is NY life, moved to LA, and soon met up with three friends who had left Merrill Lynch to start their own company. The company was called Kallpod, and focused on disrupting the restaurant business in Korea. Steven soon found himself heading up the US launch of Kallpod.

Kallpod is small pod with a ”button that empowers people” in restaurant settings. No more trying to catch the attention of the waiter, for ordering or paying. With Kallpod, and simple push of a button will set off the waiter’s wristband, notifying him that you’re ready to order or pay. It is a simple idea, yet very effective. Restaurants using Kallpod see a 10% average increase in orders, a drop of average meal time from 75 minutes to 60 minutes, and can cut down staff costs by roughly 20%. Many small wins like that add up to lots of money at the end of the day, so the investment of $10-$20 per pod and month seems like a no-brainer. The challenge for Steven and his team now, is to get the word out and get larger chains to adopt their product. The idea is genius, but in order to grow a thriving business, volume will be needed. Perhaps this little blog post can help get keep ball rolling?

Kommentarer inaktiverade.

Besökarnas kommentarer

I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg. Läs mer i vår policy om kommentarer!
Entreprenör24 ansvarar inte för innehållet i kommentarerna.

Läs mer
 
Små vinster kan bli stora pengar

|For English, keep scrolling] Efter tio år i finansindustrin..

 
Lansera företaget du själv vill köpa av

(For English, keep scrolling) Palmer West är en man i min sm..

 
Makten i dina kläder

(For English, keep scrolling) Jason Campbell är en man med e..

 
Kontoret som skapar kulturen (post #2)

(For English, keep scrolling) Efter att ha besökt The Hub Pr..

 
Stor data och vikten av att våga

(For English, keep scrolling) Roman Stanek är serie-entrepre..

 
När hype hindrar entreprenörskap

(For English, keep scrolling) Vit Horky möter mig vid TechSq..

 
Kontoret som skapar kulturen

(For English, keep scrolling) Zdenek Rudolsky välkomnar mig ..

 
Att sätta priser som nytt företag

(For English, keep scrolling) Efter tre år på Sun Microsyste..

 
Reklamar-startups på framfart?

(For English, keep scrolling) Jag tog en drink med Vojta Bed..

 
Ingen entreprenör utan kriser

(For English, keep scrolling) Idag lämnade jag Prags stadskä..