Lansera företaget du själv vill köpa av

(For English, keep scrolling)

Palmer West är en man i min smak. En friluftsman i storstadsmiljö som föredrar Range Rovers framför Escalades på LA:s gator. Efter 12 år i filmindustrin sadlade han om helt för fem år sedan och grundade klädmärket Aether.

Aether föddes ur Palmers frustration över att inte kunna hitta kläder som kombinerade ”backcountry with inner-city style”. I Aether ligger fokus därför både på stil och funktion och Palmers enkla tanke tycks ha slagit rot ordentligt hos konsumenter. Idag säljs Aether världen över och Palmer har framförallt lyckats bygga upp en framgångsrik näthandel som står för nästan 90% av all försäljning. Utöver en ombyggd Airstream som rullar land och rike runt för att låta konsumenter testa kläderna står bloggar och word of mouth för nästan all Aethers marknadsföring – en taktik som fungerat väl. Mötet med Palmer inspirerade inte bara pga. mitt personliga intresse för skidåkning, friluftskläder och digital marknadsföring utan kanske framförallt utifrån insikten att en personlig dröm verkligen kan bilda grunden för ett företag. Palmer saknade själv en viss typ av produkt på marknaden och drömde om att se den komma till liv. Det drivet fick honom att satsa allt på sin dröm och det visade sig att hans dröm tilltalade en hel värld. Att låta drömmar kasta dig huvudlöst in i en företagsidé kanske inte alltid fungerar, men det är nästan alltid värt ett försök.

_

Palmer West is a man in my taste. He prefers Range Rovers to Escalades on the streets of LA and he has proven that a successful business can be built out of personal frustration and a dream. After 12 years in the movie industry, he changed careers to launch the outdoors fashion brand Aether. Aether was born out of Palmer’s frustration with not being able to find clothes that combined backcountry with inner-city style. That frustration turned into a dream that became reality. Today, Aether sells in multiple countries and is driven by an impressive online presence covering almost 90% of sales and engaging male fashion bloggers worldwide. To start a business out of a personal need, and be daring enough to leave another successful career behind, can prove to be very rewarding and Palmer impresses me in the way he has truly made that happen.

Kommentarer inaktiverade.

Besökarnas kommentarer

I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg. Läs mer i vår policy om kommentarer!
Entreprenör24 ansvarar inte för innehållet i kommentarerna.

Läs mer
 
Små vinster kan bli stora pengar

|For English, keep scrolling] Efter tio år i finansindustrin..

 
Lansera företaget du själv vill köpa av

(For English, keep scrolling) Palmer West är en man i min sm..

 
Makten i dina kläder

(For English, keep scrolling) Jason Campbell är en man med e..

 
Kontoret som skapar kulturen (post #2)

(For English, keep scrolling) Efter att ha besökt The Hub Pr..

 
Stor data och vikten av att våga

(For English, keep scrolling) Roman Stanek är serie-entrepre..

 
När hype hindrar entreprenörskap

(For English, keep scrolling) Vit Horky möter mig vid TechSq..

 
Kontoret som skapar kulturen

(For English, keep scrolling) Zdenek Rudolsky välkomnar mig ..

 
Att sätta priser som nytt företag

(For English, keep scrolling) Efter tre år på Sun Microsyste..

 
Reklamar-startups på framfart?

(For English, keep scrolling) Jag tog en drink med Vojta Bed..

 
Ingen entreprenör utan kriser

(For English, keep scrolling) Idag lämnade jag Prags stadskä..